Binnendeursloten

Binnendeursloten zijn er in diverse soorten. Er bestaan loopsloten, klaviersloten en dag- en nachtsloten. We benoemen de binnendeursloten met hun functie hieronder:

Binnendeursloten

Loopsloten
Een loopslot heeft alleen een dagschoot en zijn bedoeld om deuren eenvoudig te openen en te sluiten met een deurkruk. Op alle standaard binnendeuren zit een loopslot, ook wel kamerslot genoemd. 

Klaviersloten
Onder de binnendeursloten vallen ook klaviersloten. Deze hebben een dag- en nachtslot. Klaviersloten hebben een ouderwetse steelsleutel en worden veelal gebruikt op kastdeuren. Met de klaviersleutel kunt u de kast op slot draaien en de ruimte afsluiten.

Cilinder insteeksloten
De naam van deze binnendeursloten zegt het al, cilinder insteeksloten worden bediend door een in de deur verzonken cilinder. Vóór je een cilinder insteekslot koopt, is het van belang dat je weet hoeveel lengte er tussen de deurkruk en het eventuele slot zit. De meest voorkomende is PC-50 (= doornmaat = de afstand tussen de deurkruk en het slot ten opzichte van de rand van de deur).

Badkamersloten
Badkamersloten of wc-sloten (ook bekend als vrij bezet slot) hebben een dag- en nachtschoot maar de nachtschoot is vanaf één zijde te bedienen zodat je de ruimte waarin je je bevindt kunt afsluiten (badkamer of toilet).

Om te bepalen welke binnendeursloten je nodig hebt zul je moeten kijken naar de functie die het moet hebben. Binnendeursloten zijn er in diverse soorten en kleuren.